Gratis parkeren

 

Gehandicapten  Hoorn

 

Bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders mogen in heel Hoorn gratis parkeren.

Bestuurders die een gehandicapte passagier vervoeren, mogen gratis parkeren als deze een gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers bij zich heeft.

 

Dit geldt  bij meters, automaten en in de vergunninghoudersgebieden. Dit geldt niet voor de parkeergarages Jeudje en Schouwburg.

U wilt parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats (bord E6) U mag hier parkeren als u uw gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar in de auto legt. Als onder het bord een kenteken staat, of een beschrijving van een bepaald voertuig (bijvoorbeeld een brommobiel), dan is deze plaats gereserveerd en mag u hier niet parkeren.

U wilt parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders (bord E9). U mag hier maximaal drie uur parkeren, als u gebruik maakt van uw gehandicaptenparkeerkaart en parkeerschijf.

U wilt parkeren op een parkeerplaats in een blauwe zone (bord E10). Hier mag u, ook buiten de vakken, zonder tijdsbeperking parkeren.  U hoeft uw parkeerschijf niet te gebruiken, maar moet wel uw gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar in de auto leggen.

Voor vragen kunt u bij de Stadstoezicht terecht.

Beste tips van Hoornse Locals

 

Aanbevolen restaurants

Toeristische markten en evenementen

Wat te doen in Hoorn

evenementen met toeristische markten

Hotelkamer

Boek een overnachting in Hoorn

 

Goedkoper kan niet.