Medemblik

 

Stoommuseum

 

Natuurgebied Vooroever

 

Met info over de Vooroeverloop en Lichtjesavond

 

 

 

Navigatie instellen

Oosterdijk 4

1671HJ Medemblik

Telefoon museum

0227544732

 

Niet altijd open.

Het museum is gevestigd in het voormalige stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds!

Als u het museum bezoekt.

Denk er dan aan dat in het Museum alle machines op stoom kunnen draaien, maar houdt u de agenda ook goed in de gaten: soms draait de stoomhijskraan en hijsen we boomstammen, soms de raamzaag, dan weer de machine van de baggermolen. Bijzondere machines, die uw aandacht meer dan verdienen.

Als je naar dit museum gaat kom je langs De Vooroever.

De Vooroever is een langgerekt, aaneengesloten recreatie- en natuurgebied van ongeveer 144 hectare. Het ligt langs de IJsselmeerkust tussen Medemblik en Andijk.

september

Vooroeverloop, Halve Marathon

 

 

Tijdens de traditionele Lichtjesavond op de eerste zondag in november wordt in het Stoommachinemuseum het stoomseizoen afgesloten met een spetterende finale

Het stoomgemaal wordt met duizenden lampjes en kaarsjes verlicht en omgetoverd tot een ‘lichtkasteel’, dat vanaf de dijk al van verre te zien is in de duisternis. In deze sprookjesachtige sfeer treden de vuurartiesten van Stageheat op. Zij showen adembenemende acts, zoals vuurspuwers die metershoge vlammen blazen.

Evenementen en programma:

"Lichtjesavond in november"

Monumentendag

Alle locaties waar de witgele vlag met de sleutel wappert, kunnen bezocht worden

Boek een overnachting in Medemblik

 

Goedkoper kan niet.